Piec konwekcyjno-parowy Millennial Touch Screen Gastro z automatycznym systemem myjącym, 11 ×GN 1/1 – sterowany elektronicznie, elektryczny, Tecnoeka, 400V/15400W, 730x849x(H)1130mm

21,499.00  26,443.77 

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 23,999.00 

Produkt dostępny na zamówienie

Czas realizacji:

2-3 dni robocze

Opis

 

Profesjonalne urządzenia gastronomiczne są niezbędnym wyposażeniem restauracji, kawiarni, hoteli i innych obiektów gastronomicznych. Pełnią kluczową rolę w przygotowaniu, przechowywaniu potraw, sprawiając, że proces oferowanych posiłków staje się bardziej efektywny i profesjonalny. Te wszechstronne urządzenia umożliwiają szefom kuchni i pracownikom gastronomii tworzenie smacznych dań o doskonałym smaku i wyglądzie. Dzięki nim lokale mogą podnieść jakość swojej kuchni i zaoferować wyjątkowe doświadczenie kulinarne swoim gościom.

Przedmiotem sprzedaży jest nowy :

 

Eka Piec konwekcyjno-parowy Millennial Touch Screen Gastro, 11 × GN 1/1

 

Opis produktu:

Najnowocześniejsze piece dla gastronomii z serii Millenial Black Mask. Posiadające elektroniczny, 7-calowy, kolorowy, dotykowy panel sterowania TFT (Thin Film Transistor) umożliwia bardzo precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania. Menu sterowania zapisywane jest w 42 językach, m.in. w polskim
Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:
Airflowlogic™– to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
Humilogic™ – nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
Drylogic™– system suszenia komory pieca Drylogic™. Dzięki stałej kontroli zaprogramowanych parametrów piece MILLENIAL maja pełna kontrola nad zarzadzaniem poziomu wilgotności z komorze gotowania

Najważnejsze fukncje pieców Millenial Black Mask:

Multi Level
Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąc z komory pieca, gdy będzie już gotowa.

1-punktowa sonda
Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.

Automatyczny system myjący
Na wyposażeniu standardowym każdego pieca 4 programy mycia, ECO, NORMALNY, INSTENSYWNY, PŁUKANIE, dostosowane do rożnego poziomu zabrudzenia komory Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej to oszczędność nie tylko Twoich pieniędzy ale także środowiska naturalnego. Detergent do mycia oraz płyn nabłyszczający połączony w jednym produkcie to duże ułatwienie zarówno w stosowaniu produktu jak i jego zamawianiu.

Pre-Heating
Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy

Holding
Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania

Cool Down
Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze

HACCP
Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania

Proofer
Funkcja zamienia piec w komorze rozrostu

Holding Cabinet
Piec może pełnić role szafy bankietowej – utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków

Możliwość zapisania 500 programów, po 10 kroków każdy
Wystarczy wybrać jeden ze 500 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci

Trzy prędkości wentylatorów
Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze

Gotowanie z użyciem sondy
Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania

Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielka różnice pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana

Port USB
Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB

Pozostałe cechy pieców serii Millenial Black Mask:

  • Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
  • Opóżnienie automatycznego załączenia się pieca aż do 24 godzin przydatne w celu przygotowania pieca, lub dania przed przyjściem personelu do pracy
  • Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
  • Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniowa regulacja stopnia zaparowania
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
  • Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Drzwi z zawiasem po prawej
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności: IPX 5
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
  • Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji

Parametry techniczne:

  • Sterowanie: elektroniczne
  • Pojemność (ilość/wymiar): 11 x GN 1/1
  • Linia: Millennial Touch Screen Gastro
  • Wymiary zewnętrzne (mm): 730x785x1130
  • Zakres temp. (°C): od 100°C do 275°C
  • Nawilżanie: bezpośrednie
  • Pojemność komory : 11xGN 1/1
  • Moc (W): 15,4 kW
  • Napięcie (V): 400
  • Opcje specjalne :
  • automatyczny system myjący
  • wentylator z autorewersem
  • z nawilżaniem
  • sonda wielopunktowa

 

Posiadamy w sprzedaży inne modele Piecy konwekcyjno – parowych oraz całą ofertę urządzeń gastronomicznych różnych producentów.

Warunkiem  udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe i urządzenia gazowe jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami

lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia.

Potrzebujesz dodatkowych informacji? Zapraszamy do kontaktu, chętnie odpowiemy na pytania.
Jeśli interesują Państwa inne nowe lub używane urządzenia o innych parametrach prosimy o kontakt e-mailowy lub telefoniczny.
Asortyment który oferujemy jest nowy oraz używany – szeroka oferta – prowadzimy sprzedaż z odbiorem osobistym oraz wysyłkową
Chętnie pomożemy dobrać sprzęt idealny do Twoich potrzeb i na miarę Twojego budżetu.

GastroPartner – Urządzenia gastronomiczne nowe i używane oraz meble technologiczne.

Informacje dodatkowe

Marka

EKA

Model

MKF1111TS

Szerokość

730 mm

Głębokość

785 mm

Wysokość

1130 mm

Materiał

Stal nierdzewna

Moc

15,4 kW

Ilość półek

11 x GN 1/1

Zasilanie

400 V

Dostawa

w cenie

Gwarancja

2 lata

Gwarancja na nowe urządzenia

Zapytaj nas o lepszą cenę
Zadzwoń 535 224 224